Fanfare te Montfoort (Utr)
Repetitietijden

Die Heitere Kapelle

maandag 19.30 - 21.30 uur

Slagwerkgroep

dinsdag 19.15 - 20.30 uur

Fanfare orkest

woensdag 19.30 - 21.30 uur

Leerlingen orkest

vrijdag 18.30 - 19.30 uur

ZWUP

vrijdag 19.45 - 21.30 uur

 

 

Ons Genoegen Twirl & Dance

Helaas is deze groep Twirl & Dance gestopt.

Daar de dames naar voortgezet onderwijs gaan en veel van hun tijd moet besteden aan hun school, studie’s is er geen tijd meer voor om samen te oefenen.

Bij Muziekvereniging Ons Genoegen spreken we het woord “majorette” niet meer uit. Het imago van majorette wordt als oubollig ervaren en de traditionele combinatie van showdans, exerceren, ballet en twirlen wordt langs alle kanten voorbijgestoken door veel hippere dansvormen zoals streetdance en hiphop.

 

Hoogste tijd om het roer om te gooien en met een moderner aanbod in de vraag naar dans te voorzien. De dansafdeling blijft bestaan en heet voortaan “Ons Genoegen Twirl & Dance”.

Behalve het twirlen met een baton/pompons worden ook de moderne dansvormen streetdance en hiphop ingebouwd. Bij showuitvoeringen wordt naast de baton en de pompons ook gebruik gemaakt van de lichtbatons, linten en paraplu’s.

Bij uitvoeringen kunnen de dansers de muziek van het fanfareorkest ondersteunen met dans maar ook landelijke individuele of groepswedstrijden zijn mogelijk. Voor de fanfare uit op straat marcheren, blijven we natuurlijk doen, maar is zeker geen verplichting!
Voor de danslessen heeft de muziekvereniging Ria van der Spek aangesteld.

Leden van “Ons Genoegen Twirl & Dance” krijgen zo dans- en twirl-les van een ervaren docente! Er wordt gedanst op de dinsdagavond van(1e groep) 18:00-19:00 uur, (2e groep) van 19:00 uur tot 20:30 uur in de Notenbalk aan het Pastoor Spaanplein.

Kom gerust eens kijken en meedoen!