Fanfare te Montfoort (Utr)
Repetitietijden

Die Heitere Kapelle

maandag 19.30 - 21.30 uur

Slagwerkgroep

dinsdag 19.15 - 20.30 uur

Fanfare orkest

woensdag 19.30 - 21.30 uur

Leerlingen orkest

vrijdag 18.30 - 19.30 uur

ZWUP

vrijdag 19.45 - 21.30 uur

 

 

Leerlingen drumband

Bij muziekvereniging Ons Genoegen mogen alle leerlingen na een basisopleiding Algemene Muzikale Vorming (AMV) een instrument kiezen. Dat kan zowel een blaas- als slagwerkinstrument zijn. Nadat meerdere leerlingen hadden gekozen voor slagwerk en een periode les hebben gekregen op de trommel is er in september 2015 gestart met de leerlingen drumband. Met  7 jongens en meisjes wordt er op dinsdagavond om de week gezamenlijk gerepeteerd onder de deskundige leiding van Betty Schrijvershof.

Betty is al meer dan 40 jaar lid van Ons Genoegen en heeft jarenlange ervaring op het gebied van lesgeven aan jonge slagwerkers. Bij Ons Genoegen werken we vrijwel alleen met vrijwillige docenten vanuit de eigen vereniging. Het grote voordeel daarvan is dat de docenten naast passie en liefde voor de muziek ook de vereniging zelf een warm hart toedragen. Er is begrip en geduld voor elk niveau en  leerlingen worden begeleid van A tot Z, van opleiding tot uitvoering. Met die insteek worden fantastische resultaten behaald. Zo zijn er in 2015 maar liefst 10 leerlingen opgegaan en geslaagd voor het landelijke muziekexamen A! Bijkomend grote voor_MWP8817deel is dat in tegenstelling tot de professionele aanpak van collega verenigingen de lesgelden laag kunnen blijven.

Iedere slagwerk leerling krijgt een half uur individuele les in de week van Betty maar om de week op de dinsdagavond proberen ze samen te spelen. En dat valt niet altijd mee maar is reuze leuk!  Met enthousiasme, inzet en goed naar elkaar luisteren worden er al snel verrassende resultaten geboekt.

De leerlingendrumband  heeft zijn debuut gemaakt tijdens Kids in Concert in november 2015 maar ook tijdens Koningsdag 2016 hebben ze al op straat laten horen wat ze hebben geleerd. En hoe! Het valt echt niet mee om de muziek uit je hoofd te leren, ritmisch in de maat te blijven slaan en dan ook nog te marcheren. Met trots kunnen we zeggen dat alle leerlingen het geweldig doen!

Kom gerust eens kijken op de dinsdagavond, Betty staat klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Muziekvereniging Ons Genoegen – betaalbare muziekbeoefening voor iedereen!