Fanfare te Montfoort (Utr)
Repetitietijden

Die Heitere Kapelle

maandag 19.30 - 21.30 uur

Slagwerkgroep

dinsdag 19.15 - 20.30 uur

Fanfare orkest

woensdag 19.30 - 21.30 uur

Leerlingen orkest

vrijdag 18.30 - 19.30 uur

ZWUP

vrijdag 19.45 - 21.30 uur

 

 

Leerlingen orkest

Alweer enkele jaren is er de mogelijkheid om samen te spelen in een opleidingsorkest, zo wordt de stap naar het ”grote” orkest kleiner gemaakt en leren de leerlingen naar elkaar luisteren en met elkaar musiceren. Maar bovenal is muziek maken in een orkest of bandje natuurlijk veel leuker dan muziek maken in je eentje. Daarom is bij Ons Genoegen het Leerlingenorkest gevormd.

Onderzoeken hebben bewezen dat muziek maken een positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Kinderen die muziek beoefenen kunnen zich beter concentreren en hebben minder leerproblemen dan zij die dat niet doen.
“Gezamenlijk” musiceren is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden zoals samenwerken en rekening houden met elkaar.

Het orkest bestaat uit 15 tot 20 beginnende muzikanten die worden ondersteund door een aantal muzikanten van het fanfareorkest.

Naast gezellig muziek maken met elkaar wordt er ook gewerkt naar uitvoeringen, zo heeft het Leerlingenorkest de afgelopen jaren van zich laten horen tijdens de jaaruitvoering, Kids in Concert, Pret in het Park en ook de Herdertjestocht!

De muzikale leiding van het leerlingen orkest is in handen van Jan de Koning, Jan heeft een respectabele muzikale achtergrond en heeft in  de afgelopen 60 jaar dat hij lid is van Ons Genoegen al ontelbaar veel leerlingen opgeleid. Menigeen die nu in het orkest spelen zijn opgeleid door Jan! Daarnaast is Jan de invaldirigent van het ‘grote” fanfareorkest als beroepsdirigent Harry Tazalaar bv een keer niet kan.

Het Leerlingenorkest repeteert op de vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. Kom gerust eens aanlopen om een indruk op te doen, Jan staat u graag te woord aan het begin of einde van de repetitie!

 

 
 leerlingenorkest