Fanfare te Montfoort (Utr)
Repetitietijden

Die Heitere Kapelle

maandag 19.30 - 21.30 uur

Slagwerkgroep

dinsdag 19.15 - 20.30 uur

Fanfare orkest

woensdag 19.30 - 21.30 uur

Leerlingen orkest

vrijdag 18.30 - 19.30 uur

ZWUP

vrijdag 19.45 - 21.30 uur

 

 

Jeugd

AMV (Algemene Muzikale Vorming)foto1klein

De AMV (Algemene Muzikale Vorming) bij Ons Genoegen begint met een introductie cursus van 4 maanden. Deze introductie cursus kost maar 50 euro. Dit is dan inclusief het lidmaatschap bij de vereniging voor deze 4 maanden. Onderdeel van dit pakket is het in eigendom krijgen van een blokfluit met beschermhoesje en het eerste lesboekje.
Per week zal er 1/2 uur les gegeven worden op vrijdagmiddag tussen 16.15 en 18.00 uur.

Bij de AMV maak je kennis met de basis van het noten lezen en het leren blokfluit spelen. 
Al snel kan er meegespeeld worden in de blokfluitgroep “De Fluitmajoren”.
Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het leren luisteren naar muziek, het spelenderwijs leren omgaan met ritme en het oefenen van het gehoor behoren tot de belangrijkste elementen van de muzikale vorming. Om de opleiding zo succesvol mogelijk te laten verlopen kun je starten met AMV lessen als je minimaal in groep 4 zit. Je bent echter nooit te oud om te starten!

Er wordt kennis gemaakt met diverse instrumenten: 
– blaasinstrumenten zoals saxofoon, bugel, trompet, hoorn, enz.
– slagwerkinstrumenten zoals kleine en grote trom, lyra enz.

Indien je bij Ons Genoegen verder wil in de muziek na deze eerste AMV periode, dan kun je een regulier lid worden bij de vereniging voor de geldende lidmaatschap tarieven (jeugdleden tot 18 jaar: € 28,50 per kwartaal). Je maakt dan in overleg met de AMV leraar een keuze voor een instrument. Dat kan een blaas- of een slaginstrument zijn! Als lid van de vereniging krijg je dan een instrument van de vereniging in bruikleen.

Als leerling muzikant zul je bij één van de instructeurs ondergebracht worden voor les om je verder te helpen te spelen op het instrument. Instructeurs zijn over het algemeen leden van Ons Genoegen die door jarenlange ervaring en succesvolle resultaten hun sporen meer dan verdiend hebben.
De lestijden zullen in overleg met de instructeur vastgesteld worden. Deze lessen zijn gratis en brengen dus geen andere kosten met zich mee dan alleen het lidmaatschapsgeld en eventueel de lesboekjes. Na enige tijd kun je al meespelen in een van de leerlingenorkesten. 

De AMV lessen starten in september en worden gegeven door Ruud de Groot. Ruud is docent aan het voortgezet onderwijs en heeft een zeer ruime ervaring in het opleiden van jonge muzikanten.  

Lestijd: vrijdagmiddag tussen 16.15 en 18.00 uur

Als u geïnteresseerd bent en uw kind wilt aanmelden, kom dan eens langs tijdens de les op vrijdag of stuur een e-mail naar:
info@onsgenoegen-montfoort.nl .